دراین شکی نیست که هر نهاد علمی فعالیت ها یی دارد که مبیین اهداف، تلاش و کارکرد مثمر و سازنده آن نهاد به شمار می رود، کلینیک حقوقی پوهنتون هرات نیز یک نهاد علمی و اکادمیکی است، که درعرصه های مختلف فعالیت های ذیل را انجام داده است :
الف ـ فعالیت های آموزشی:
۶. تدویر محاکم تمثیلی:
۷. انجام کار های ساحوی در ادارات عدلی و قضایی.
ا ـ بخش آموزشی اجراآت در قضایای مدنی:
بخش اجراآت قضایای مدنی که در چارچوب کلینیک حقوقی راه اندازی شده است محصلین آموزشهای لازم حقوقی را بصورت نظری و عملی تحت نظر اساتید و وکلای مدافع فرا گرفته و آمادۀ اجرای مهارت های مسلکی درقضایای مدنی میگردند. و از شروع پروگرام تا کنون مساعدت های رایگان حقوقی برای افراد بی بضاعت و مشورههای لازم حقوقی ارایه میگردد و در مواردی نیز برای مراجعین در زمینۀ ترتیب برخی اسناد حقوقی همکاری صورت میگیرد.
۲ـ بخش آموزشی اجراآت در قضایای جزائی:
بخش اجراآت قضایای جزایی که در چارچوب کلینیک حقوقی راه اندازی شده است محصلین آموزش و مهارت های لازم جزایی را بصورت نظری و عملی تحت نظر اساتید و وکلای مدافع فرا گرفته و آمادۀ اجرای مهارت های مسلکی درقضایای جزایی میگردند. و از شروع پروگرام تا کنون مساعدت های رایگان حقوقی برای افراد بی بضاعت و مشورههای لازم حقوقی ارایه میگردد و در مواردی نیز برای مراجعین در زمینۀ ترتیب برخی اسناد حقوقی همکاری صورت میگیرد.
۳ـ بخش آموزشی مهارت های تخصصی عدالت از اطفال:
پروگرام حفاظت از اطفال که در چارچوب کلینیک حقوقی راه اندازی شده است محصلین آموزشهای لازم حقوقی را بصورت نظری و عملی تحت نظر اساتید و وکلای مدافع فرا گرفته و آمادۀ اجرای مهارت های مسلکی در بخش تخصصی عدالت اطفال میگردند. همچنان مساعدت حقوقی رایگان برای اطفال متخلف از قانون و ورکشاپ های حقوق طفل در مرکز اصلاح و تربیت برای محجوزین آن مرکز ، خانواده های اطفال تحت حجز ،دارلایتام ها و اعضای شوراهای محلی ارایه میگردد.و در مواردی نیز برای مراجعین در زمینۀ ترتیب برخی اسناد حقوقی همکاری صورت میگیرد.
۴ـ بخش استریتلا(آگاهی دهی حقوقی):
در این بخش کارآموزان کلینیک حقوقی بعد از آموزش و فراگیری مهارتهای لازم در قالب گروپهای معین از طریق تدویر کارگاههای آموزشی برای اقشار مختلف جامعه در سطح مکاتب ولایت هرات به آگاهی دهی حقوقی می پردازند که این امر میتواند نقش مؤثری در بلند بردن سطح دانش حقوقی اقشار مختلف جامعه داشته باشد.
تدویر ورکشاپ ها :
کلینیک حقوقی پوهنتون هرات ورکشاپی هایی راتحت عنوان " طب عدلی " برای کار آموزان کلینیک حقوقی به همکاری و گردانندگی آمریت محترم طب عدلی ولایت هرات برگزار می نمایدکه این ورکشاپ ها در مدت یک هفته ( 5 روز ) روی موضوعات مختلف نقش طب عدلی درروند اجراآت جزائی ومدنی برای محصلین ارائه گردید.
کلنیک حقوقی پوهنتون هرات ورکشاپ هایی را تحت عنوان " اصول رسیدگی قانونی در قضایای مدنی و جزایی در افغانستان " برای کار آموزان کلینیک حقوقی و همکاری و گردانندگی بخش های کشفی جنایی , سارنوالی , محاکم و طب عدلی ووکلای مدافع برگزار نمی نمایدکه در مدت یک هفته ( 5 روز ) از موضوعات مختلف مسایل مدنی و جزایی ارائه می گردد.
کلینیک حقوقی پوهنتون هرات ورکشاپ های را برای ارباب ها و شورای های قریه جات ولسوالی های ۱۵ گانه ولایت هرات در هر سه ماه به آگاهی دهی حقوقی میپردازد تا از این طریق بتواند مستدرخدمت به جامعه باشد
کلینیک حقوقی پوهنتون هرات درهر ماه بصورت دوره ایی ورکشاپ هایی را برای اطفال تحت حجز در مقر مرکز اصلاح و تربیت اطفال برگزار می نمایدکه در این ورکشاپ ها موضوعات آگاهی دهی حقوقی با استفادۀ از منابع متفاوت از جمله کتب، قوانین داخلی و اسناد بین المللی ترتیب و تنظیم میگردد ودر قالب یک جزوه درسی برای شان آموزش داده میشود تا از حقوق اساسی خویش در برابر قوانین و جامعه آگاهی حاصل نمایند.
کلینیک حقوقی پوهنتون هرات در هر ماه بصورت دوره ایی ورکشاپ هایی را تحت عناوین وجایب و مسئولیت های والدین در قبال اطفال برای والدین اطفال تحت حجز و علل تخلفات اطفال و راه های احتراز از آن و سایر نکات تربیتی در مقر مرکز اصلاح و تربیت اطفال برگزارمی نماید تا والدین متوجه وجایب و مسئولیت های خویش گردیده و از این طریق جامعه مبری از هر گونه تخلف و فساد داشتته باشیم
کلینیک حقوقی پوهنتون هرات به سلسله برنامه های آگاهی دهی حقوقی خویش ورکشاپ هایی را ماهانه برای "اطفال دار الیتام ها" بر گزارمی نماید ، که در این ورکشاپ موضوعاتی از قبیل: خانواده خوب و خوشبخت در جامعه، حقوق والدین بر اطفال و حقوق اطفال بر والدین، وجایب و مسئولیت های اطفال در قبال خود و جامعه؛ بزهکاری و علل بزهکاری اطفال و راه های احتراز از آن؛ برای این اطفال ارائه میگردد.
این کلینیک از طریق تسهیلات کمک های بلا عوض حقوقی (Legal Aid Grant Facility) دوره های آموزشی حقوقی کوتاه مدت را برای محصلین پوهنحی های حقوق و شرعیات دایر نمود که محصلین این پوهنحی ها مهارت وکالت دفاع در قضایای جزایی و مدنی را آموزش دیدند اجرا گردید.
۶. تدویر محاکم تمثیلی:
کار آموزان کلینیک حقوقی پوهنتون هرات طی دوره های سه ماهه روی سه دوسیه متفاوت (هر ماه یک دوسیه) محاکم تمثیلی تدویر می نماید.
دستاوردهای فوق و کارکرد موفقیت آمیز کلینیک حقوقی پوهنتون هرات سبب گردید تا این کلینیک در سال 2014-2015 به عنوان کلینیک مادر و الگوی کلینیکهای حقوقی در سطح کشور شناخته شود. روی این ملحوظ این کلینیک در کنار بخشهای اموزشی و مساعدت، ورکشاپ ها ،محاکم تمثیلی و همایشهای ملی را در سطح کشور میزبانی نموده است که از آنجمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۷. انجام کار های ساحوی در ادارات عدلی و قضایی:
کاراموزان کلینیک حقوقی پوهنتون هرات جهت آموزش سیستم عملی اجراات عدلی قضایی در کشوراز ارگان های عدلی و قضایی( محاکم،سارنوالی،محابس،مراکز اصلاح و تربیت اطفال،ریاست عدلیه، آمریت حقوق،آمریت قضایای دولت،آمریت مساعدت های حقوقی، مدیریت جنایی و ریاست امور زنان) بازدید می نمایند.
ب- مساعدت حقوقی:
ج- فعالیت های اداری:
۱.هماهنگی با ادارات عدلی و قضایی جهت معرفی افراد متخصص و مسلکی پیرامون آموزش های عملی؛
۲. هماهنگی با ادارات عدلی و قضایی جهت تسهیل در کار های ساحوی؛
۳.هماهنگی با ریاست معارف جهت تطبیق پروگرام آگاهی دهی حقوقی در سطح مکاتب؛
۴.هماهنگی با پولیس جنایی و محابس؛
۵.هماهنگی با تمویل کنندگان کلینیک حقوقی ( ریاست پوهنتون،پوهنحی های حقوق و شرعیات و دونر های بین المللی.)؛
۶.تهیه اسناد مالی و اداری( تهیه پروپوزل، گزارشات، پلان ها...........).
د-تحقیق و مطالعات :
ه: جلسات :
کلینیک حقوقی پوهنتون هرات برای اجرایی کردن امورات مربوطه و انکشاف برنامه های کلینیکی خود جلسات اداری و عمومی را برگزار می نماید .
جلسات اداری کلنیک حقوقی هر 15 روز برای حل چالش ها و رهنمود های اداری کارمندان برگزار میگردد.
جلسه توسعه کلینیک های حقوقی پوهنتون های کشور را 2015/9/15 بمنظوربحث روی انکشاف و توسعه کلینیک های حقوقی پوهنتون های افغانستان و چگونگی حمایت های مالی این نهادها بامیزبانی کلینیک حقوقی پوهنتون هرات و باحمایت مالی همکار مداوم دفترمحترم جامعه باز افغانستان (OSA) وبااشتراک دونرهای همکار بین المللی توانست برگزارنماید.
محمد داوود شایق مشاور حقوقی وزارت تحصیلات عالی ، خانم کابوی نماینده یونسف ،آقای فزرام حسینی مسئول برنامه های حفاظت اطفال دفتر یونسف ، محمد قاسم رحمانی مسئول برنامه حاکمیت قانون دفتر جامعه باز افغانستان، ریس پوهنتنون هرات ،روسای پوهنحی های حقوق و شرعیات و مسئولین کلینیک حقوقی پوهنتون هرات بخاطر توسعه کلینیک حقوقی و شناساندن جایگاه آن در چوکات وزارت تحصیلات عالی و جذب حمایت دونر های بین المللی .
حق کپی برداری © 1398 برای کلینیک حقوقی پوهنتون هرات محفوظ است.